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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de. Analise energetica de agroecosistemas: o caso de Santa Catarina. Florianopolis: UFSC, 1986. 139p. Dissertacao Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de. Madeira compensada. Anuario Brasileiro de Economia Florestal, Rio de Janeiro, v. 1, n. 1, p. 229-235, 1948.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de. Um modelo para analise energetica de agroecossistemas. Revista de Administracao de Empresas, Sao Paulo, v.29, n.4, p.45-61, out./dez.1989.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de. Politica florestal brasileira. In: CONGRESSO FLORESTAL BRASILEIRO, 1., 1953, Curitiba. Anais. Curitiba: Instituto Nacional do Pinho, 1953, p.403-413

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de. Secagem das lâminas de madeira. Anuario Brasileiro de Economia Florestal, Rio de Janeiro, v. 1, n. 1, p. 271-274, 1948.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de. Rumo a sustentabilidade da producao de cana-de-acucar em Sao Paulo: as contas ambientais. Revista de Administracao de Empresas, Sao Paulo, v.40, n.3, p.74-82, jul./set.2000.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de L. S. Fauna malacologica do meso-litoral Norte de Pernambuco, Olinda. Anais da Universidade Federal Rural de Pernambuco, Recife, v.6, p.127-140, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de L. S. Scaphopoda: mollusca do litoral de Pernambuco: Boa Viagem- Candeias. Ciencia e Cultura, Sao Paulo, v.34, n.2, p.233-235, 1982.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, J. A. dos; MELLO, R. de. Diagnostico medico-veterinario; colheita de material. 2.ed. Sao Paulo: Nobel, 1975. 195p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, R. de L. S.; PERRIER, L. del. Microfauna gastropoda das praias de Carne de Vaca e Pontas de Pedra, litoral Norte de Pernambuco, Brasil. Ciencia e Cultura, Sao Paulo, v.35, n.7, p.968-971, 1982.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBONI, T. A.; PRIOLI, A. J.; PRIOLI, S. M. A. P.; LUCIO, L. C.; MELLO, R. de. Inheritance of aluminum tolerance in maize. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 2, p. 147-153, June 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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12.Imagem marcado/desmarcadoNEUMANN, M.; RESTLE, J.; NORNBERG, J. L.; ALVES FILHO, D. C.; MELLO, R. de O.; SOUZA, A. N. M. de; PELLEGRINI, L. G. de. Avaliação da qualidade e do valor nutritivo da silagem de híbridos de sorgo (Sorghum bicolor, L. Moench). Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 3, n. 1, p. 120-133, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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13.Imagem marcado/desmarcadoGENRO, T. C. M.; THIAGO, L. R. L. de S.; EUCLIDES, V. P. B.; PRATES, E. R.; MELLO, R. de O. Densidade de forragem nos estratos verticais de uma pastagem de B. brizantha cv. Marandu. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais. Recife: UFRPE: SBZ, 2002. 4 p. 1 CD-ROM. CNPGC.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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14.Imagem marcado/desmarcadoNEUMANN, M.; RESTLE, J.; BRONDANI, I. L.; NORNBERG, J. L.; MELLO, R. de O.; PELLEGRINI, L. G. de; SOUZA, A. N. M. de. Comportamento produtivo e custo de produção de híbridos de sorgo (Sorghum bicolor, L. Moench) para silagem. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 2, n. 3, p. 43-54, set./dez.2003.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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15.Imagem marcado/desmarcadoNEUMANN, M.; RESTLE, J.; BRONDANI, I. L.; NORNBERG, J. L.; MELLO, R. de O.; SOUZA, A. N. M. de; PELLEGRINI, L. G. de. Efeito do tamanho da partícula e do tipo de silo sobre o valor nutritivo da silagem de sorgo (Sorghum bicolor, L. Moench). Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 4, n. 2, p. 224-242, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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16.Imagem marcado/desmarcadoFRASSON, M. F.; CARVALHO, S.; GREIBLER, L.; MENEGON, A. M.; SEVER, M. M.; PELLEGRIN, A. C. S. de; SIMÕES, R. R.; MELLO, R. de O.; NALERIO, E. S. Physicochemical properties and sensory evaluation of meat from feedlot lambs fed with wet brewery waste. Research, Society and Development, v. 11, n. 4, e27011427475, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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17.Imagem marcado/desmarcadoPELLEGRIN, A. C. R. S. de; PIRES, C. C.; NALERIO, E. S.; WOMMER, T. P.; MELLO, R. de O.; PELEGRINI, L. F. V. de. Qualidade da carne de cordeiros lactentes suplementados com teores de glicerina bruta em comedouro privativo. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 35, n. 5, p. 2685-2696, set./out. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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18.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS, D. P.; NÖRNBERG, J. L.; MELLO, R. de O.; SCHEIBLER, R. B.; RIZZO, F. A.; SCHAFHAUSER JUNIOR, J.; NÖRNBERG, M. de F. B. Qualidade do leite contagem de células somáticas e contagem bacteriana total. In: SCHAFHAUSER JUNIOR, J.; PEGORARO, L. M. C.; ZANELA, M. B. (Ed.). Tecnologias para sistemas de produção de leite. Brasília, DF: Embrapa, 2016 437 p. p. 357-384

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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19.Imagem marcado/desmarcadoBARANZELLI, J.; SOMACAL, S.; MONTEIRO, C. S.; MELLO, R. de O.; RODRIGUES, E.; PRESTES, O. D.; LÓPEZ-RUIZ, R.; FRENICH, A. G.; ROMERO-GONZÁLEZ, R.; MIRANDA, M. Z. de; EMANUELLI, T. Grain germination changes the profile of phenolic compounds and benzoxazinoids in wheat: a study on hard and soft cultivars. Molecules, v. 28, n. 2, 721, p. 1-19, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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20.Imagem marcado/desmarcadoBARANZELLI, J.; SOMACAL, S.; BONINI, C. A. A.; SMANIOTTO, F. A.; MONTEIRO, C. S.; SILVA, D. T. da; MELLO, R. de O.; BOLDORI, J. R.; DENARDIN, C. C.; RODRIGUES, E.; MIRANDA, M. Z. de; EMANUELLI, T. Influence of sprouting on the bioaccessibility and bioactivity of benzoxazinoids, phenolic acids, and flavonoids of soft and hard wheat cultivars. Food Research International, v. 173, article 113338, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  29/08/2023
Data da última atualização:  29/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARANZELLI, J.; SOMACAL, S.; BONINI, C. A. A.; SMANIOTTO, F. A.; MONTEIRO, C. S.; SILVA, D. T. da; MELLO, R. de O.; BOLDORI, J. R.; DENARDIN, C. C.; RODRIGUES, E.; MIRANDA, M. Z. de; EMANUELLI, T.
Afiliação:  JULIA BARANZELLI, Universidade Federal de Santa Maria; SABRINA SOMACAL, Universidade Federal de Santa Maria; CAMILA ARAUJO AMORIM BONINI, Universidade Federal de Santa Maria; FRANCIELE ALINE SMANIOTTO, Universidade Federal de Santa Maria; CAMILA SANT’ANNA MONTEIRO, Universidade Federal de Santa Maria; DARIANE TRIVISIOL DA SILVA, Universidade Federal de Santa Maria; RENIUS DE OLIVEIRA MELLO, Universidade Federal de Santa Maria; JEAN RAMOS BOLDORI, Universidade Federal do Pampa/Campus Uruguaiana; CRISTIANE CASAGRANDE DENARDIN, Universidade Federal do Pampa/Campus Uruguaiana; ELISEU RODRIGUES, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; TATIANA EMANUELLI, Universidade Federal de Santa Maria.
Título:  Influence of sprouting on the bioaccessibility and bioactivity of benzoxazinoids, phenolic acids, and flavonoids of soft and hard wheat cultivars.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 173, article 113338, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.113338
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Grain germination increases the contents of benzoxazinoids and the antioxidant capacity of wheat and differentially affects the phytochemical composition of hard and soft wheat cultivars. It was investigated whether wheat cultivars (sprouted or not) with distinct grain texture characteristics (BRS Guaraim, soft vs. BRS Marcante, hard texture) would have different behavior in relation to changes in phytochemical compounds, bioaccessibility and antioxidant capacity during simulated gastrointestinal digestion of a tabbouleh preparation. Sprouting increased the nominal amount of phytochemicals in tabbouleh resulting in increased release of phenolic acids (up to 7.5-fold) and benzoxazinoids (up to 12.5-fold) during all digestion phases besides higher bioaccessibility (up to 2.8-fold). Sprouting caused greater increase in the bioaccessibility of phenolic acids for the soft wheat cultivar (4.5-fold) than for the hard cultivar (1.9-fold) and it increased the colon available index of phenolic acids only for the soft cultivar (1.8-fold). Flavonoids, mainly represented by apigenin glycosides, were marginally increased after sprouting but underwent relative increase along digestion being the major phytochemicals found in the bioaccessible fraction obtained after intestinal digestion (73?94% of total phytochemicals). The increase in apigenin glycosides was associated to the increase of in vitro and intracellular antioxidant capacity of tabbouleh along digestion. Sprouting incre... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Biotransformação; Simulated digestion; Wheat germination.
Thesagro:  Antioxidante; Germinação; Trigo.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; Bioactive compounds; Biotransformation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT45572 - 1UPCAP - DD
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